Strategiskt teamledarskap #1: Riktning

 

 

Riktning

- den första grenen i Strategiskt teamledarskap och extremsporten ”att vara människa bland människor”

Om du vill leda ett team där medlemmarna både vet VAD de ska göra och VARFÖR det är viktigt, börja kommunicera med både riktning och intentioner.

Teammedlemmar som förstår sin roll i det större perspektivet känner ofta stor motivation, stort engagemang och blir också ansvarstagande. En tydlig riktning och ett tydligt varför ger en gemensam målbild att sträva efter och dras emot, vilket i sin tur kan skapa både trygghet och goda förutsättningar för ett självgående team. 

Utan riktning spelar det ingen roll vilken väg man tar. Eller vart man hamnar. Utan riktning är det svårt att utöva någon form av ledarskap, så även teamledarskap. Som katten sa till Alice i Underlandet: "Om du inte vet vart du är på väg så spelar det ju heller ingen roll vilken väg du tar..."

Träningsprogram

Här tränar du på vikten av riktning och intentioner, du får utforska hur våra grundläggande värderingar likt ett roder hjälper oss att hålla kurs och du tränar dig på att skapa team med kvaliteter och resurser som kommer ta er mot ert mål. Du tränar dig också på att medvetet skapa och ankra gynnsamma tillstånd. För både dig och för teamet.

Riktning & Intentioner

Utan riktning finns inget att leda. Så även i teamledarskap. Och utan riktning, spelar det ingen roll åt vilket håll du går. Här tränar du på att definiera och kommunicera med tydliga intentioner, syften och mål så att du kan leda team där medarbetarna både vet VAD de förväntas göra och VARFÖR det är viktigt.

Tillstånd & Kvaliteter

I denna gren tränar du dig på att identifiera gynnsamma tillstånd för både dig och teamet. Du utforskar vilka teamkvaliteter som sannolikt behövs för att ta er dit ni vill komma. Och du får tips hur du kan resursinventera lagret - dvs ta reda på vilka resurser teamet redan har tillgång till.

Ankring av tillstånd

Här får du lära dig olika ankringstekniker för att hjälpa teamet att komma in i och behålla positiva tillstånd. Du tränar också på att strategiskt och medvetet byta tillstånd i grupper för att se hur det påverkar motivation och engagemang.

Presuppositioner

Här lär du dig mer om presuppositioner och hur våra grundläggande värderingar , förutfattade meningar, övertygelser, normer och valda sanningar styr vårt beteende och formar våra intentioner. Likt rodret på en båt går de djupt under ytan och hjälper oss att hålla vår kurs.

Anmäl dig till en how2team utbildning som ger dig en strategisk teamkompetens

Använd länken nedan och fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.